Consiliere Psihologică

Psihoterapia, cunoscută și sub denumirea de terapie prin vorbire sau consiliere, este un tip de tratament care implică discutarea cu un profesionist din domeniul sănătății mintale pentru a aborda și rezolva problemele de sănătate mintală, dificultățile emoționale și problemele comportamentale. Scopul psihoterapiei este de a ajuta oamenii să-și înțeleagă mai bine gândurile, sentimentele și comportamentele și să găsească modalități de a-și gestiona și rezolva problemele.

Există multe abordări diferite ale psihoterapiei, inclusiv terapia cognitiv-comportamentală, terapia interpersonală și terapia psihanalitică.

Tipul de terapie care este cel mai potrivit pentru un individ va depinde de nevoile și obiectivele sale specifice. Psihoterapia se poate face în ședințe individuale, ședințe de grup sau printr-o combinație a ambelor. Se poate face și personal sau online.

Psihoterapia poate fi utilă pentru o gamă largă de probleme de sănătate mintală, inclusiv depresie, anxietate, stres, fobii, tulburare obsesiv-compulsivă, tulburare bipolară și tulburare de stres post-traumatic. 

De asemenea, poate fi util pentru persoanele care se confruntă cu tranziții de viață, probleme de relație sau alte probleme care le provoacă stres sau dificultăți.
Psihoterapia este furnizată de obicei de profesioniști în sănătate mintală instruiți, cum ar fi psihologi, psihiatri, asistenți sociali și consilieri profesioniști autorizați. În general, este o opțiune de tratament sigură și eficientă și poate fi un complement util pentru alte tratamente, cum ar fi medicamentele.

Contact

Mă puteți contacta folosind detaliile de contact de mai jos, sau puteți completa formularul de contact iar eu vă voi contacta în cel mai scurt timp posibil.

Modalități de contact

Ore de lucru